Avond Samenleving 08 mei 2019 19:30:00

Afbeelding vergroten laden...

Kijk of luister mee

 

Agenda

  • Het PGB is één van de manieren om als inwoner langdurige, intensieve zorg te krijgen. Met een PGB kunnen inwoners zelf hun zorg kiezen en inkopen. Gebruikers krijgen maandelijks een bedrag en betalen daarmee de rekeningen voor de zorg die zij krijgen, zoals verpleging, vervoer en dagbesteding. De gemeente speelt een rol in het verstrekken van PGB’s.

    Tijdens deze Avond Samenleving wordt de raad geïnformeerd over het huidige beleid van de gemeente op het gebied van PGB’s, wanneer inwoners ervoor in aanmerking komen, hoeveel PGB’s er in Soest verstrekt worden, etc. Vervolgens zal Per Saldo – de belangenvereniging voor PGB-houders- vertellen welke ervaringen hun leden met het PGB hebben en wat zij nastreven voor hun leden. Daarna vertelt de sociale verzekeringsbank wat er allemaal komt kijken bij het verstrekken van een PGB.

    Het doel van deze avond is om meer inzicht te krijgen in hoe het PGB werkt en te horen hoe mensen die ermee te maken hebben de regeling ervaren. Daarom worden inwoners die zelf ervaring hebben met een PGB van harte uitgenodigd om hun ervaringen te delen met de raad.
    laden...