Avond Samenleving 28 maart 2019 19:15:00

Afbeelding vergroten laden...

Kijk of luister mee

 

Agenda

 • De Soester Zakenkring wil een Ondernemersfonds op richten. Momenteel loopt de onderzoeksfase. De Soester Zakenkring wil zowel de betrokkenen als ook de gemeenteraad meenemen in dit hele proces.

  Uiteindelijk zal de raad hierover moeten besluiten.
  De Soester Zakenkring heeft daarom verzocht om tijdens een Avond Samenleving de raad te informeren over de stand van zaken. Na de presentatie is er gelegenheid voor het stellen van vragen.
  laden...
 • Ongeveer 20% van de huishoudens in Nederland heeft een kachel of open haard en dat aantal neemt verder toe. Eigenaren roemen vooral de gezelligheid van een houtgestookte warmtebron in huis, maar omwonenden hebben nogal eens last van de houtrook. Wegen de voordelen van de één op tegen de nadelen van de ander?

  Tijdens deze Avond Samenleving worden verschillende kanten van de zaak belicht. Alle belangrijke informatie over houtrook passeert de revue, zoals:
  - Hoe groot zijn de gezondheidseffecten van houtrook voor mensen met én zonder luchtwegproblemen (zoals astma)?
  - Is de overlast te verminderen met de juiste installatie?
  - Zijn houtkachels inderdaad een duurzaam alternatief voor een gasgestookte cv-ketel?
  - En wat kan de gemeente doen om de overlast en negatieve gezondheidseffecten te beperken?

  Twee sprekers informeren inwoners en raadsleden op deze avond over de verschillende aspecten van houtrook: de heren Huub Piepers van het Longfonds en Gert Kooij van de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche. Er is ruime gelegenheid voor een gesprek tussen inwoners, raadsleden en beide sprekers.
  laden...