Initiatiefvoorstel GL en D66: geen sticker = geen drukwerk

nee-ja-sticker

Als het aan GL en D66 ligt, is deze sticker straks overbodig.

Initiatiefvoorstel GL en D66: geen sticker = geen drukwerk

GroenLinks en D66 stellen de gemeenteraad via een initiatiefvoorstel voor om het huidige systeem voor reclamedrukwerk aan te passen: alleen met een JA-JA-sticker op de brievenbus mag er ongeadresseerde reclame worden bezorgd. Geen sticker op de deur betekent dat er geen drukwerk mag worden bezorgd.

Dit zogenaamde opt-in systeem past binnen de duurzame ambities van het college en binnen het huidige Afvalbeleidsplan van Soest, stellen de fracties van GL en D66. Zij halen cijfers aan van Milieu Centraal: huishoudens zonder brievenbusstickers ontvangen gemiddeld 32 ongevraagde folders per week in hun brievenbus. Dat staat gelijk aan 33 kilo reclamedrukwerk per huishouden per jaar. Bij drie op de tien huishoudens gaan deze folders ongelezen bij het afval.

De raad discussieert op donderdag 13 juni 2019 over dit voorstel.

  • 12 juni 2019
Terug