Overzicht van nieuwsberichten november 2019

Burgemeester Metz opnieuw geïnstalleerd 28 november 2019

Rob Metz is donderdagavond geïnstalleerd voor zijn tweede termijn als burgemeester van Soest. Tijdens een buitengewone raadsvergadering legde burgemeester Metz (61) ten overstaan van de gemeenteraad de belofte af aan de commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, Hans Oosters.

Raad maakt nieuwe sporthal mogelijk 22 november 2019

Afbeelding:Raad maakt nieuwe sporthal mogelijk

Een meerderheid van de raad heeft ingestemd met de bouw van een nieuwe sporthal achter Sportboulevard de Engh. De nieuwe hal vervangt de huidige sporthal Beukendal. Na de sloop van sporthal Beukendal ontstaat er op die plek ruimte voor woningbouw.

Raad besluit over 7,7 miljoen voor nieuwe sporthal 20 november 2019

Afbeelding:Raad besluit over 7,7 miljoen voor nieuwe sporthal

Op donderdag 21 november 2019 besluit de raad of er 7,7 miljoen euro komt voor een nieuwe sporthal achter Sportboulevard de Engh.

Raadgever Raymond Kramer over jongerenwoningen 20 november 2019

Afbeelding:Raadgever Raymond Kramer over jongerenwoningen

'Bouwen op plekken die nu nog onbebouwd zijn en moedige keuzes maken met een vooruitziende blik.' Ons jongste raadslid Raymond Kramer (CDA) geeft in de Soester Courant zijn visie op zorgen voor meer woningen voor jongeren. En nodigt jongeren uit om eens een kijkje te komen nemen in de gemeenteraad.

Raadgever Jan Paauw over groen Soest 13 november 2019

Afbeelding:Raadgever Jan Paauw over groen Soest

'De kwaliteit van natuur en landschap moeten gewaarborgd blijven in onze mooie groene gemeente Soest.' Geboren Soester en fractievoorzitter van GGS Jan Paauw beschrijft vandaag in de rubriek Raadgever in de Soester Courant zijn hart voor een groen Soest.

Raad stelt begroting 2020 vast, gehele oppositie stemt tegen 11 november 2019

De raad heeft de begroting voor 2020 vastgesteld, inclusief een financiële doorkijk naar de jaren 2021-2023. De begroting kreeg steun van de coalitiepartijen GGS, VVD, D66 en CU-SGP, die samen een meerderheid hebben. De acht oppositiefracties stemden tegen.

Debat over begroting 2020 01 november 2019

Afbeelding:Debat over begroting 2020

De raad debatteerde op 31 oktober 2019 over de begroting voor 2020. Oppositiepartijen riepen in hun beschouwingen het college op om de gemeentelijke spaarpot te gebruiken om de voorzieningen voor inwoners op peil te houden. Coalitiepartijen noemden de begroting verantwoord en evenwichtig.