Debat over begroting 2020

Debat over begroting 2020

De raad debatteerde op 31 oktober 2019 over de begroting voor 2020. De gemeente Soest komt komend jaar flink wat geld tekort. Het college stelt voor om de helft van dat tekort op te vangen met bezuinigingen. De andere helft moet komen uit lastenverzwaring voor inwoners. Oppositiepartijen riepen in hun beschouwingen van de begroting het college op om niet te bezuinigen, maar de gemeentelijke spaarpot te gebruiken om de voorzieningen voor inwoners op peil te houden. Coalitiepartijen noemden de begroting juist verantwoord en evenwichtig.

De raad besluit op donderdag 7 november 2019 over de begroting. Oppositiepartijen en D66 kondigden daarvoor alvast moties en wijzigingsvoorstellen aan.

huisje-en-geld-ozb-tbv-besluitvormende-raad-7nov2019

  • 01 november 2019
Terug