Overzicht van nieuwsberichten 2020

Raadgever Peter Wijnalda (BBS): '2020, een bijzonder jaar' 07 oktober 2020

Afbeelding:Raadgever Peter Wijnalda (BBS): '2020, een bijzonder jaar'

Brandweercentralist Peter Wijnalda merkte dat het in zijn werk rustiger werd toen mensen de coronamaatregelen beter gingen opvolgen. 'Samen moet het ons gaan lukken, denk ik vaak.'

Raadgever Tineke Flinterman (D66): 'Raad zoekt vrouw' 30 september 2020

Afbeelding:Raadgever Tineke Flinterman (D66): 'Raad zoekt vrouw'

"Politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten," citeert Tineke Flinterman oud-minister Els Borst. 'De raad van Soest bestaat voor 65% uit mannen. Vrouwen, waar zijn jullie? Meld je aan!'

Raad vergadert weer digitaal 30 september 2020

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen vergadert de raad voorlopig weer digitaal. Meekijken met de bijeenkomst van 1 oktober over het sociaal domein kan via tinyurl.com/raadsoest.

Vuurwerkverbod in Soest gaat nog dit jaar in 24 september 2020

Afbeelding:Vuurwerkverbod in Soest gaat nog dit jaar in

De raad heeft unaniem ingestemd met een actuele APV met daarin een verbod op consumentenvuurwerk met ingang van de jaarwisseling 2020/2021. Een amendement om het verbod een jaar uit te stellen kreeg geen meerderheid.

Hierover besluit de raad op 24 september 24 september 2020

Afbeelding:Hierover besluit de raad op 24 september

Gaat een vuurwerkverbod nog dit jaar in? De raad besluit er vanavond over bij het behandelen van een actuele APV. Ook besluit de raad over een concept 'bod' over hoe de regio Amersfoort 49% minder CO2 kan uitstoten in 2030.

Raadgever Tim de Wolf (GGS): 'Inhale the past' 23 september 2020

Afbeelding:Raadgever Tim de Wolf (GGS): 'Inhale the past'

Vaders van leuke meisjes wezen hem als geschiedenisstudent grommend af. Maar Tim de Wolf vindt het verleden van belang: 'Laten we weer een voorbeeld nemen aan prachtige sociale projecten van Berlage, Dudok en Kramer.'

Dit bespreekt de raad op donderdag 17 september 17 september 2020

De raad komt vanaf 19.30 uur bij elkaar voor een Opiniërende Raadsbijeenkomst. U kunt live meekijken via RIS2.ibabs.eu/soest. De raad bespreekt een voorlopig plan om regionaal 49% minder CO2 uit te stoten in 2030 en een aangepaste Algemene Plaatselijke Verordening met een verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk.

Raadgever Rik van Zutphen (VVD): 'Times are a-changin' 16 september 2020

Voor raadslid en hogeschooldocent Rik van Zutphen voelen behalve raadsvergaderingen ook diploma-uitreikingen tegenwoordig kunstmatig aan. 'Na afloop mochten alleen docenten de geslaagde en ouders op anderhalve meter afstand feliciteren.'

Raadgever Dennis ter Beek - Suijkerbuijk (D66): Zomerschool voor raadsleden 09 september 2020

'Sinds ik in 2017 politiek actief werd voor D66 zijn mijn vakanties nooit meer hetzelfde geweest. Als je je ogen open houdt, zie je veel.' Raadgever Dennis ter Beek - Suijkerbuijk ziet elders in het land ontwikkelingen die ook wel wat voor Soest zouden zijn.

Raad vergadert per 15 september weer fysiek 09 september 2020

Op dinsdag 15 september komt de raad weer fysiek bij elkaar in de raadszaal. Het college geeft een toelichting op de begroting voor 2021. U kunt online meekijken.

Raadgever Peter Lucas (CDA): 'Elkaar echt zien' 15 juli 2020

'Het lijken kleine dingen, signalen van anderen oppakken of ze zelf afgeven. Maar in m'n contact met kleinzoon Timme besef ik dat ze belangrijker zijn dan ik dacht.' Peter Lucas blikt terug op een digitaal seizoen.

Nog even geen Nieuwe Piet 10 juli 2020

Een Nieuwe Piet in plaats van Zwarte Piet? De raad schaarde zich gisteren niet in meerderheid achter een motie hierover van D66, GL, PvdA en LAS. Die ontwikkeling moet vanuit de samenleving zelf komen, zeiden meerdere fracties.

Raad vergadert nog één keer voor reces 09 juli 2020

Op 9 juli vanaf 19.30: - Bestemmingsplan Wieksloterweg Westzijde 37 - Aankoop grond nieuwe Postiljonschool - Gemeentefinanciën 2019-2021

Raadgever Piet Klandermans (Soest2002): 'Betrokkenheid met groen in politiek tonen' 08 juli 2020

Afbeelding:Raadgever Piet Klandermans (Soest2002): 'Betrokkenheid met groen in politiek tonen'

Fractieassistent Piet Klandermans komt uit een geslacht van hoveniers en bloemisten. Hij is zelf altijd betrokken geweest bij groene organisaties. 'Soest2002 heeft een groener gezicht dan menigeen veronderstelt.'

Raadgever Holger van Gorkum (DSN): 'Niemand voortrekken of buitensluiten' 01 juli 2020

Afbeelding:Raadgever Holger van Gorkum (DSN): 'Niemand voortrekken of buitensluiten'

Holger van Gorkum maakte een verre reis en ontmoette mensen die strijden voor hun vrijheid. 'In de politiek moet je er zijn voor de mensen zelf en niemand voortrekken of buitensluiten.'

Raadgever Jasper van 't Net: 'Maak er wat van!' 24 juni 2020

Rasoptimist Jasper van 't Net is leraar Duits in opleiding en fractie-assistent voor de VVD: 'Denk niet vanuit bedreigingen maar vanuit kansen. Maak er wat van!'

Raad komt per 1 juli weer fysiek bij elkaar 24 juni 2020

Afbeelding:Raad komt per 1 juli weer fysiek bij elkaar

De gemeenteraad vergadert met ingang van 1 juli 2020 weer in het gemeentehuis. Raadsleden blijven onderling op 1,5 meter afstand van elkaar. De vergaderingen worden uitgezonden via YouTube en Radio Soest.

Raadgever Cees Paul (GGS): 'De ander bezien zoals je zelf gezien wilt worden' 17 juni 2020

Afbeelding:Raadgever Cees Paul (GGS): 'De ander bezien zoals je zelf gezien wilt worden'

'Het is pijnlijk te beseffen dat je behoort tot een dominante groep die het anderen lastig maakt', zegt Raadgever Cees Paul. 'De oplossing voor discriminatie: iedereen bezien zoals je zelf gezien wil worden.'

Raad stemt in met woningbouw Oude Tempel 12 juni 2020

Afbeelding:Raad stemt in met woningbouw Oude Tempel

Een meerderheid van de raad heeft op 11 juni ingestemd met een bestemmingsplan dat maximaal 300 woningen mogelijk maakt op de Oude Tempel. Raadsleden van POS, GL, BBS en DSN stemden tegen.

Raad besluit over Oude Tempel en aankoop gemeentehuis 11 juni 2020

Vanavond vanaf 19.30u besluit de raad digitaal over onder meer deze onderwerpen: woningbouw op landgoed de Oude Tempel; plan voor drank- en horecawet; aankoop gemeentehuis. U kunt live meekijken.

Bespreking Dalwegvisie uitgesteld 04 juni 2020

De visie op het Dalweggebied heeft meer tijd nodig dan verwacht. De raad zou op donderdag 4 juni praten over de grote lijnen van herontwikkeling van het gebied rondom de Dalweg, maar de behandeling is uitgesteld tot na de zomer.

Raadgever Heather Treffers (Soest2002): 'Je bent jong en je wilt wat' 03 juni 2020

Afbeelding:Raadgever Heather Treffers (Soest2002): 'Je bent jong en je wilt wat'

'Vandaag beschouwt mijn dochter de situatie niet langer als vakantie maar als een tragedie. Ze verlangt intens naar alles wat een 17-jarige wil.' Heather Treffers ziet de frustraties van haar kinderen.

Extra raadsbijeenkomst over Oude Tempel op 8 juni 03 juni 2020

Vanwege het grote aantal insprekers voor het onderwerp in de Opiniërende Raadsbijeenkomst van woensdag 3 juni zet de raad de bespreking maandag voort. U kunt beide bijeenkomsten live volgen via internet.

Raadgever Gerrit Fikse (CU-SGP): 'Verken de mooie omgeving' 27 mei 2020

Afbeelding:Raadgever Gerrit Fikse (CU-SGP): 'Verken de mooie omgeving'

Gerrit Fikse verkent met zijn vrouw al 20 jaar de omgeving en ziet nog altijd nieuwe dingen. 'Vaak denk ik daarbij aan de scheppingsopdracht om deze aarde te bouwen en te bewaren.'

Elske ter Beek-Suijkerbuijk geïnstalleerd als raadslid GroenLinks 20 mei 2020

Afbeelding:Elske ter Beek-Suijkerbuijk geïnstalleerd als raadslid GroenLinks

Zij neemt het stokje over van Ties de Ruijter, die fractieassistent wordt. Elske deed al ervaring op als fractieassistent voor GroenLinks. Leer Elske kennen in vier vragen.

Raadgever Hans Redeker (PvdA) blijft nieuwsgierig naar organisaties 20 mei 2020

'Ik ben me met politiek gaan bemoeien omdat ik altijd nieuwsgierig ben naar hoe organisaties worden geleid en gestuurd.' Hans Redeker is deze week uw raadgever in de Soester Courant.

CDA ziet hoe Soest ontwaakt uit corona-slaap 20 mei 2020

Vandaag in de rubriek 'Met u en voor u' neemt het CDA u mee langs plekken in Soest die weer ontwaken na maanden corona-slaap.

Raad besluit over wonen, cultuur en vervolg agrarisch bedrijf 19 mei 2020

Afbeelding:Raad besluit over wonen, cultuur en vervolg agrarisch bedrijf

De raad besluit vanavond over het Masterplan Wonen, een opmaat naar een nieuwe cultuurvisie en het vervolg van de zoektocht naar een andere locatie voor een boerenbedrijf.

LAS neemt u mee op fietstocht 15 mei 2020

Afbeelding:LAS neemt u mee op fietstocht

In de rubriek 'Met U en voor U' neemt raadslid Hans Boks u vandaag mee op een zonnige fietstocht door Soest. Hij fietst langs plekken die hetzelfde lijken als altijd, maar dat niet zijn.

Raadgever Elske ter Beek-Suijkerbuijk (GL): 'Leerlingen zijn geïnteresseerd' 14 mei 2020

Afbeelding:Raadgever Elske ter Beek-Suijkerbuijk (GL): 'Leerlingen zijn geïnteresseerd'

Raadgever Elske ter Beek-Suijkerbuijk is ook docent op het Griftland. 'Er willen altijd wel een paar leerlingen in discussie, over discriminatie, klimaat, #metoo.'

GroenLinks bedankt de scholen 13 mei 2020

Vandaag bedankt GroenLinks de juffen, meesters en het ondersteunend personeel voor het draaiende houden van het basisonderwijs. Alle 21 basisscholen in de gemeente Soest kregen een kaartje. Een videoboodschap.

13 mei 2020: Wat verdient voorrang bij de Omgevingsvisie? 13 mei 2020

De Omgevingsvisie is een langetermijnvisie op de gemeente die Soest wil zijn. De belangrijkste opgaven daarvoor staan beschreven in een opgavenotitie. De raad bespreekt op 13 mei 2020 onder meer wat hierin prioriteit verdient. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. U kunt rechtstreeks meekijken via YouTube.

Hier bekijkt u de raadsvergaderingen 13 mei 2020

Afbeelding:Hier bekijkt u de raadsvergaderingen

De raad vergadert in deze periode online. U kijkt rechtstreeks mee via YouTube: tinyurl.com/raadsoest.

Zoektocht naar locatie boerenbedrijf 08 mei 2020

De raad besprak op 7 mei 2020 de zoektocht naar een alternatieve locatie voor een boerenbedrijf in Soest. Meerderheidssteun voor de huidige bouwaanvraag voor een agrarisch bedrijf met woning aan de zuidzijde van de Peter van den Breemerweg lijkt er niet te zijn, maar de raad praat op 19 mei 2020 verder.

Raad bespreekt zoektocht naar locatie boerenbedrijf 06 mei 2020

Afbeelding:Raad bespreekt zoektocht naar locatie boerenbedrijf

Op donderdag 7 mei 2020 bespreekt de raad via een digitale bijeenkomst de zoektocht naar een alternatieve locatie voor een boerenbedrijf. U kunt rechtstreeks meekijken via Youtube.

Raadgever Hans Boks (LAS): 'Soester ondernemers zijn creatief' 06 mei 2020

Afbeelding:Raadgever Hans Boks (LAS): 'Soester ondernemers zijn creatief'

Hans Boks fietst naar eetvilla Van Den Brink voor een afhaalbiefstuk en ziet in de 'drive-thru' de creativiteit van Soester ondernemers terug. 'De ondernemerszin bij particulieren en bedrijven is groot in Soest.'

GGS gedenkt in coronatijd 04 mei 2020

'Een held is iemand die de verantwoordelijkheid begrijpt die gepaard gaat met zijn vrijheid' - Bob Dylan. Vandaag bedankt Gemeentebelangen Groen Soest iedereen die er tóen was en nú is voor elkaar.

Raadgever Annemarieke Weith (GGS) prijst zich gelukkig 01 mei 2020

Afbeelding:Raadgever Annemarieke Weith (GGS) prijst zich gelukkig

Annemarieke Weith wandelt door de polder en beseft hoeveel geluk ze juist nu heeft met baanzekerheid. Al gaat het er in haar werk in de media momenteel nogal anders aan toe.

DSN is ook nu dichtbij 01 mei 2020

Afbeelding:DSN is ook nu dichtbij

Vandaag laat fractieleden van DSN u weten dat zij ook nu graag uw vragen horen. Een nieuwe aflevering van de rubriek waarin u ziet hoe de raad met u en voor u bezig is.

POS brengt ode aan inwoners 28 april 2020

Afbeelding:POS brengt ode aan inwoners

Vandaag brengt de fractie van POS een ode aan inwoners van Soest en Soesterberg. Een nieuwe aflevering van de rubriek waarin u ziet hoe de raad met u en voor u bezig is.

Digitale informatieavond 23 april 2020 23 april 2020

Afbeelding:Digitale informatieavond 23 april 2020

De raad vergadert digitaal op donderdag 23 april 2020. Vanaf 19.30 geeft wethouder Dijkhuizen een toelichting op de zoektocht naar een locatie voor een boerenbedrijf. De raad kan via video vragen stellen. U kunt live meekijken.

Raadgever Tim de Wolf (GGS): 'Draag bij aan biodiversiteit' 22 april 2020

Afbeelding:Raadgever Tim de Wolf (GGS): 'Draag bij aan biodiversiteit'

Tim de Wolf vertelt in de Soestercourant over het werk van de paddenwerkgroep. 'Dit jaar zijn er uitzonderlijk weinig padden. Dus wip de tegels uit uw tuin en stapel ze op tot een schuilplaats voor amfibieën en insecten!'

Soest2002 steekt u een hart onder de riem 21 april 2020

Vandaag brengt de fractie van Soest2002 in beeld hoe de straten van Soest eruit zien in tijden van corona. En steekt u met een videoboodschap een hart onder riem. Een nieuwe aflevering van de rubriek Met u en voor u.

PvdA neemt u mee in digitale fractievergadering 20 april 2020

Afbeelding:PvdA neemt u mee in digitale fractievergadering

Vandaag in onze tijdelijke rubriek Voor u en met u: een kijkje in de digitale fractievergadering van PvdA Soest/Soesterberg. Over onder andere de ouderenzorg.

Raadgever Rik van Zutphen (VVD): 'Luisteren naar elkaar' 15 april 2020

Afbeelding:Raadgever Rik van Zutphen (VVD): 'Luisteren naar elkaar'

Rik van Zutphen kwam 19 jaar geleden naar Soest en is daar nog altijd blij mee. In de politiek weegt hij het algemeen belang en naar elkaar luisteren allebei zwaar mee.

De raad is thuis in Soest 15 april 2020

Afbeelding:De raad is thuis in Soest

Vanaf nu laten de raadsfracties een paar keer per week zien hoe ze thuis mét u en vóór u bezig zijn. Vandaag geven de vier fractieleden van D66 u een inkijkje in hun thuiswerk.

Raadgever Ties de Ruijter (GL) fietst graag met zijn zoontje 08 april 2020

Afbeelding:Raadgever Ties de Ruijter (GL) fietst graag met zijn zoontje

Hij pleit voor een leefomgeving die gezond gedrag uitlokt: 'Voldoende ruimte om te bewegen, goed onderhouden speeltuintjes, brede stoepen.'

Raadgever Henk Diemers (GGS): 'Sport is een uitlaatklep' 01 april 2020

Afbeelding:Raadgever Henk Diemers (GGS): 'Sport is een uitlaatklep'

Nu de sport stilligt ziet Raadgever Henk Diemers (GGS) extra duidelijk: 'Sport is belangrijk voor jong en oud, als sociale en gezonde uitlaatklep.'

Gemeentebestuur steekt u een hart onder de riem 01 april 2020

Afbeelding:Gemeentebestuur steekt u een hart onder de riem

Wij als raadsleden, wethouders en burgemeester willen u graag een hart onder de riem steken in deze moeilijke en onzekere tijd.

Raadgever Cees Paul (GGS): 'Ook cultuur in tijden van Corona' 25 maart 2020

Afbeelding:Raadgever Cees Paul (GGS): 'Ook cultuur in tijden van Corona'

'Politiek moet zich niet met kunst bemoeien, maar het wel een podium geven.' Raadgever Cees Paul (GGS) pleit voor het altijd steunen van kunst en cultuur, ook in tijden van corona.

Raad vergadert met 1,5 meter afstand 19 maart 2020

Ondanks de uitzonderlijke maatregelen rondom het Coronavirus kwam de raad bijeen om een aantal urgente besluiten te nemen. De raad bestond vanavond uit negentien (ipv. 29) raadsleden en stemde voortvarend in met alle voorstellen.

Raadgever Kubulay Gündüz (PvdA): 'Aandacht voor sociale cohesie' 18 maart 2020

Afbeelding:Raadgever Kubulay Gündüz (PvdA): 'Aandacht voor sociale cohesie'

Kubulay Gündüz pleit voor blijvende aandacht voor maatschappelijke opbouw in bijvoorbeeld Smitsveen. Een wijkregisseur kan hierbij de schakel zijn tussen gemeente en inwoners.

Aanpassing raadsvergaderingen vanwege Corona 16 maart 2020

De Besluitvormende Raadsvergadering van 19 maart 2020 vindt plaats zonder publiek vanwege maatregelen rondom het Coronavirus. U kunt u de vergadering volgen via Radio Soest. De raad krijgt het voorstel om twee onderwerpen te verplaatsen naar een volgende vergadering.

Raadsvergadering van 12 maart 2020 gaat door 12 maart 2020

De raadsvergadering van donderdag 12 maart gaat door. We verzoeken u om niet naar de raadszaal te komen wanneer u verkouden bent of koorts heeft.

Raadgever Johan Baks (BBS): 'Iedereen in zijn waarde laten' 11 maart 2020

Afbeelding:Raadgever Johan Baks (BBS): 'Iedereen in zijn waarde laten'

Johan Baks was vroeger zelf welzijnswerker en voelt zich verbonden met projecten om inwoners te ondersteunen, zoals in Smitsveen. 'Respect voor elkaar en iedereen in zijn waarde laten zijn voor mij kernwaarden.'

Raadgever Peter van der Torre (VVD): 'Midden in de samenleving' 04 maart 2020

Afbeelding:Raadgever Peter van der Torre (VVD): 'Midden in de samenleving'

Raadgever Peter van der Torre (VVD) spreekt veel mensen die grote of kleine bijdragen leveren aan de samenleving: 'Ik heb daar veel respect voor.'

Raadgever Karin Scholten (Soest2002): 'Kansen benutten' 02 maart 2020

Afbeelding:Raadgever Karin Scholten (Soest2002): 'Kansen benutten'

Karin Scholten neemt ons mee op een fietstocht: 'Koop garages aan de Soesterbergsestraat op en bouw daar appartementen met groene gevels. Zo komen er woningen én groen bij.' Over concrete ontwikkelmogelijkheden.

Raadgever Ad Witlox (PvdA): 'Soest over 10 jaar' 19 februari 2020

Afbeelding:Raadgever Ad Witlox (PvdA): 'Soest over 10 jaar'

'Wie wonen er in 2030 en waar? Staan er 26 windmolens van 150 meter hoog in het bos? Is er een nieuwe woonwijk met betaalbare woningen tussen de Schans en de spoorlijn?' Ad Witlox (PvdA) over de toekomst van Soest.

Raadgever Marcel Adriani (D66): 'Open en gastvrij' 12 februari 2020

Afbeelding:Raadgever Marcel Adriani (D66): 'Open en gastvrij'

Raadgever Marcel Adriani (D66) proefde in Nieuw-Zeeland een open houding van de overheid: 'Ik voelde me medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de maatschappij.'

Raad steunt vuurwerkverbod 07 februari 2020

Afbeelding:Raad steunt vuurwerkverbod

Een meerderheid van de raad verzoekt het college om een voorstel voor een afsteekverbod van consumentenvuurwerk per 202-2021. De lichtste categorie vuurwerk zoals sterretjes wordt uitgezonderd.

Raadgever Heather Treffers (Soest2002): 'Van betekenis zijn' 05 februari 2020

Afbeelding:Raadgever Heather Treffers (Soest2002): 'Van betekenis zijn'

'Gemeenten voeren steeds meer taken uit met minder geld. Dat vraagt om moeilijke keuzes. We kunnen daarbij niet zonder de stem van de stille meerderheid.' Heather Treffers onderzoekt wanneer je als raadslid van betekenis bent.

Raadgever Peter Lucas (CDA): 'Luisteren is goud' 29 januari 2020

Afbeelding:Raadgever Peter Lucas (CDA): 'Luisteren is goud'

'Politici zijn vaak beter in praten dan in luisteren. Daar heb ik ook vast last van. Maar ik wil wél graag horen wat u vindt.' Raadgever Peter Lucas zorgt daarbij voor de koekjes.

Wat vinden inwoners belangrijk voor hun leefomgeving? 23 januari 2020

Afbeelding:Wat vinden inwoners belangrijk voor hun leefomgeving?

Alles wat je kunt zien, ruiken en voelen in je leefomgeving. Daarover gaat de Omgevingsvisie. De raad hoort vanavond een samenvatting van wat ondervraagde inwoners daarbij belangrijk vinden. U bent van harte uitgenodigd!

Margriet Walraven (CU-SGP): 'Een dorp met toekomst!' 22 januari 2020

Afbeelding:Margriet Walraven (CU-SGP): 'Een dorp met toekomst!'

'We hebben u als inwoner de komende jaren hard nodig. Samen denken we na over hoe we ons mooie Soest vitaal kunnen houden.' Raadgever Margriet Walraven (CU-SGP) werpt de blik vooruit.

René Corbeij (VVD): 'Burgerparticipatie moet je doen!' 15 januari 2020

Afbeelding:René Corbeij (VVD): 'Burgerparticipatie moet je doen!'

'Start een burgerinitiatief of daag de gemeente uit. Burgerparticipatie moet je doen!' René Corbeij (VVD) is onze raadgever van deze week.

Yolande Gastelaars (DSN): Soest in relatie tot de wereld 08 januari 2020

Afbeelding:Yolande Gastelaars (DSN): Soest in relatie tot de wereld

'Ik kijk graag naar Soest in relatie tot de wereld om ons heen. Politiek kán niet zonder maatschappelijke betrokkenheid.' Raadgever Yolande Gastelaars (DSN) vertelt hoe zij de wereld de raadszaal in haalt.

Fred Heidinga (VVD): hoe organiseert u Soest? 02 januari 2020

Afbeelding:Fred Heidinga (VVD): hoe organiseert u Soest?

Fred Heidinga (VVD) neemt u mee in een gedachtenexperiment: 'Hoe zou u € 3.500 besteden om de Soester samenleving te organiseren, als het gemeentehuis zou sluiten?'

Bert Groothuis (Soest2002): politie is voortdurend nodig 02 januari 2020

Afbeelding:Bert Groothuis (Soest2002): politie is voortdurend nodig

Bert Groothuis (Soest2002) pleit in de Raadgever voor voortdurende aanwezigheid van politie. 'Af en toe een politieauto op straat is niet genoeg'.