Overzicht van nieuwsberichten maart 2020

Raadgever Cees Paul (GGS): 'Ook cultuur in tijden van Corona' 25 maart 2020

Afbeelding:Raadgever Cees Paul (GGS): 'Ook cultuur in tijden van Corona'

'Politiek moet zich niet met kunst bemoeien, maar het wel een podium geven.' Raadgever Cees Paul (GGS) pleit voor het altijd steunen van kunst en cultuur, ook in tijden van corona.

Raad vergadert met 1,5 meter afstand 19 maart 2020

Ondanks de uitzonderlijke maatregelen rondom het Coronavirus kwam de raad bijeen om een aantal urgente besluiten te nemen. De raad bestond vanavond uit negentien (ipv. 29) raadsleden en stemde voortvarend in met alle voorstellen.

Raadgever Kubulay Gündüz (PvdA): 'Aandacht voor sociale cohesie' 18 maart 2020

Afbeelding:Raadgever Kubulay Gündüz (PvdA): 'Aandacht voor sociale cohesie'

Kubulay Gündüz pleit voor blijvende aandacht voor maatschappelijke opbouw in bijvoorbeeld Smitsveen. Een wijkregisseur kan hierbij de schakel zijn tussen gemeente en inwoners.

Aanpassing raadsvergaderingen vanwege Corona 16 maart 2020

De Besluitvormende Raadsvergadering van 19 maart 2020 vindt plaats zonder publiek vanwege maatregelen rondom het Coronavirus. U kunt u de vergadering volgen via Radio Soest. De raad krijgt het voorstel om twee onderwerpen te verplaatsen naar een volgende vergadering.

Raadsvergadering van 12 maart 2020 gaat door 12 maart 2020

De raadsvergadering van donderdag 12 maart gaat door. We verzoeken u om niet naar de raadszaal te komen wanneer u verkouden bent of koorts heeft.

Raadgever Johan Baks (BBS): 'Iedereen in zijn waarde laten' 11 maart 2020

Afbeelding:Raadgever Johan Baks (BBS): 'Iedereen in zijn waarde laten'

Johan Baks was vroeger zelf welzijnswerker en voelt zich verbonden met projecten om inwoners te ondersteunen, zoals in Smitsveen. 'Respect voor elkaar en iedereen in zijn waarde laten zijn voor mij kernwaarden.'

Raadgever Peter van der Torre (VVD): 'Midden in de samenleving' 04 maart 2020

Afbeelding:Raadgever Peter van der Torre (VVD): 'Midden in de samenleving'

Raadgever Peter van der Torre (VVD) spreekt veel mensen die grote of kleine bijdragen leveren aan de samenleving: 'Ik heb daar veel respect voor.'

Raadgever Karin Scholten (Soest2002): 'Kansen benutten' 02 maart 2020

Afbeelding:Raadgever Karin Scholten (Soest2002): 'Kansen benutten'

Karin Scholten neemt ons mee op een fietstocht: 'Koop garages aan de Soesterbergsestraat op en bouw daar appartementen met groene gevels. Zo komen er woningen én groen bij.' Over concrete ontwikkelmogelijkheden.