Overzicht van nieuwsberichten mei 2020

Raadgever Gerrit Fikse (CU-SGP): 'Verken de mooie omgeving' 27 mei 2020

Afbeelding:Raadgever Gerrit Fikse (CU-SGP): 'Verken de mooie omgeving'

Gerrit Fikse verkent met zijn vrouw al 20 jaar de omgeving en ziet nog altijd nieuwe dingen. 'Vaak denk ik daarbij aan de scheppingsopdracht om deze aarde te bouwen en te bewaren.'

Elske ter Beek-Suijkerbuijk geïnstalleerd als raadslid GroenLinks 20 mei 2020

Afbeelding:Elske ter Beek-Suijkerbuijk geïnstalleerd als raadslid GroenLinks

Zij neemt het stokje over van Ties de Ruijter, die fractieassistent wordt. Elske deed al ervaring op als fractieassistent voor GroenLinks. Leer Elske kennen in vier vragen.

Raadgever Hans Redeker (PvdA) blijft nieuwsgierig naar organisaties 20 mei 2020

'Ik ben me met politiek gaan bemoeien omdat ik altijd nieuwsgierig ben naar hoe organisaties worden geleid en gestuurd.' Hans Redeker is deze week uw raadgever in de Soester Courant.

CDA ziet hoe Soest ontwaakt uit corona-slaap 20 mei 2020

Vandaag in de rubriek 'Met u en voor u' neemt het CDA u mee langs plekken in Soest die weer ontwaken na maanden corona-slaap.

Raad besluit over wonen, cultuur en vervolg agrarisch bedrijf 19 mei 2020

Afbeelding:Raad besluit over wonen, cultuur en vervolg agrarisch bedrijf

De raad besluit vanavond over het Masterplan Wonen, een opmaat naar een nieuwe cultuurvisie en het vervolg van de zoektocht naar een andere locatie voor een boerenbedrijf.

LAS neemt u mee op fietstocht 15 mei 2020

Afbeelding:LAS neemt u mee op fietstocht

In de rubriek 'Met U en voor U' neemt raadslid Hans Boks u vandaag mee op een zonnige fietstocht door Soest. Hij fietst langs plekken die hetzelfde lijken als altijd, maar dat niet zijn.

Raadgever Elske ter Beek-Suijkerbuijk (GL): 'Leerlingen zijn geïnteresseerd' 14 mei 2020

Afbeelding:Raadgever Elske ter Beek-Suijkerbuijk (GL): 'Leerlingen zijn geïnteresseerd'

Raadgever Elske ter Beek-Suijkerbuijk is ook docent op het Griftland. 'Er willen altijd wel een paar leerlingen in discussie, over discriminatie, klimaat, #metoo.'

GroenLinks bedankt de scholen 13 mei 2020

Vandaag bedankt GroenLinks de juffen, meesters en het ondersteunend personeel voor het draaiende houden van het basisonderwijs. Alle 21 basisscholen in de gemeente Soest kregen een kaartje. Een videoboodschap.

13 mei 2020: Wat verdient voorrang bij de Omgevingsvisie? 13 mei 2020

De Omgevingsvisie is een langetermijnvisie op de gemeente die Soest wil zijn. De belangrijkste opgaven daarvoor staan beschreven in een opgavenotitie. De raad bespreekt op 13 mei 2020 onder meer wat hierin prioriteit verdient. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. U kunt rechtstreeks meekijken via YouTube.

Hier bekijkt u de raadsvergaderingen 13 mei 2020

Afbeelding:Hier bekijkt u de raadsvergaderingen

De raad vergadert in deze periode online. U kijkt rechtstreeks mee via YouTube: tinyurl.com/raadsoest.

Zoektocht naar locatie boerenbedrijf 08 mei 2020

De raad besprak op 7 mei 2020 de zoektocht naar een alternatieve locatie voor een boerenbedrijf in Soest. Meerderheidssteun voor de huidige bouwaanvraag voor een agrarisch bedrijf met woning aan de zuidzijde van de Peter van den Breemerweg lijkt er niet te zijn, maar de raad praat op 19 mei 2020 verder.

Raad bespreekt zoektocht naar locatie boerenbedrijf 06 mei 2020

Afbeelding:Raad bespreekt zoektocht naar locatie boerenbedrijf

Op donderdag 7 mei 2020 bespreekt de raad via een digitale bijeenkomst de zoektocht naar een alternatieve locatie voor een boerenbedrijf. U kunt rechtstreeks meekijken via Youtube.

Raadgever Hans Boks (LAS): 'Soester ondernemers zijn creatief' 06 mei 2020

Afbeelding:Raadgever Hans Boks (LAS): 'Soester ondernemers zijn creatief'

Hans Boks fietst naar eetvilla Van Den Brink voor een afhaalbiefstuk en ziet in de 'drive-thru' de creativiteit van Soester ondernemers terug. 'De ondernemerszin bij particulieren en bedrijven is groot in Soest.'

GGS gedenkt in coronatijd 04 mei 2020

'Een held is iemand die de verantwoordelijkheid begrijpt die gepaard gaat met zijn vrijheid' - Bob Dylan. Vandaag bedankt Gemeentebelangen Groen Soest iedereen die er tóen was en nú is voor elkaar.

Raadgever Annemarieke Weith (GGS) prijst zich gelukkig 01 mei 2020

Afbeelding:Raadgever Annemarieke Weith (GGS) prijst zich gelukkig

Annemarieke Weith wandelt door de polder en beseft hoeveel geluk ze juist nu heeft met baanzekerheid. Al gaat het er in haar werk in de media momenteel nogal anders aan toe.

DSN is ook nu dichtbij 01 mei 2020

Afbeelding:DSN is ook nu dichtbij

Vandaag laat fractieleden van DSN u weten dat zij ook nu graag uw vragen horen. Een nieuwe aflevering van de rubriek waarin u ziet hoe de raad met u en voor u bezig is.