Overzicht van nieuwsberichten juni 2020

Raadgever Jasper van 't Net: 'Maak er wat van!' 24 juni 2020

Rasoptimist Jasper van 't Net is leraar Duits in opleiding en fractie-assistent voor de VVD: 'Denk niet vanuit bedreigingen maar vanuit kansen. Maak er wat van!'

Raad komt per 1 juli weer fysiek bij elkaar 24 juni 2020

Afbeelding:Raad komt per 1 juli weer fysiek bij elkaar

De gemeenteraad vergadert met ingang van 1 juli 2020 weer in het gemeentehuis. Raadsleden blijven onderling op 1,5 meter afstand van elkaar. De vergaderingen worden uitgezonden via YouTube en Radio Soest.

Raadgever Cees Paul (GGS): 'De ander bezien zoals je zelf gezien wilt worden' 17 juni 2020

Afbeelding:Raadgever Cees Paul (GGS): 'De ander bezien zoals je zelf gezien wilt worden'

'Het is pijnlijk te beseffen dat je behoort tot een dominante groep die het anderen lastig maakt', zegt Raadgever Cees Paul. 'De oplossing voor discriminatie: iedereen bezien zoals je zelf gezien wil worden.'

Raad stemt in met woningbouw Oude Tempel 12 juni 2020

Afbeelding:Raad stemt in met woningbouw Oude Tempel

Een meerderheid van de raad heeft op 11 juni ingestemd met een bestemmingsplan dat maximaal 300 woningen mogelijk maakt op de Oude Tempel. Raadsleden van POS, GL, BBS en DSN stemden tegen.

Raad besluit over Oude Tempel en aankoop gemeentehuis 11 juni 2020

Vanavond vanaf 19.30u besluit de raad digitaal over onder meer deze onderwerpen: woningbouw op landgoed de Oude Tempel; plan voor drank- en horecawet; aankoop gemeentehuis. U kunt live meekijken.

Bespreking Dalwegvisie uitgesteld 04 juni 2020

De visie op het Dalweggebied heeft meer tijd nodig dan verwacht. De raad zou op donderdag 4 juni praten over de grote lijnen van herontwikkeling van het gebied rondom de Dalweg, maar de behandeling is uitgesteld tot na de zomer.

Raadgever Heather Treffers (Soest2002): 'Je bent jong en je wilt wat' 03 juni 2020

Afbeelding:Raadgever Heather Treffers (Soest2002): 'Je bent jong en je wilt wat'

'Vandaag beschouwt mijn dochter de situatie niet langer als vakantie maar als een tragedie. Ze verlangt intens naar alles wat een 17-jarige wil.' Heather Treffers ziet de frustraties van haar kinderen.

Extra raadsbijeenkomst over Oude Tempel op 8 juni 03 juni 2020

Vanwege het grote aantal insprekers voor het onderwerp in de Opiniërende Raadsbijeenkomst van woensdag 3 juni zet de raad de bespreking maandag voort. U kunt beide bijeenkomsten live volgen via internet.