Hoe kom ik in contact met de raad?

Raadsleden zijn altijd benieuwd naar ideeën van inwoners. Heeft u een goed idee over uw leefomgeving dat mogelijk interessant is voor de gemeenteraad? Stuur dan een e-mail naar de gehele gemeenteraad via het contactformulier. (Dit formulier is niet bedoeld om melding te maken van bijvoorbeeld overlast of om te informeren naar uw vergunningsaanvraag. Daarvoor kunt u dit formulier gebruiken.)

Behalve de raad als geheel kunt u ook een raadslid persoonlijk benaderen met uw idee. Contactinformatie van de individuele raadsleden vindt u op de pagina 'Wie zit er in de gemeenteraad?'

Als u papieren post wilt sturen aan raadsleden of fracties kunt die sturen naar:

De Griffie
Postbus 2000
3760 CA  Soest

Inspreken in de raadsvergadering

U kunt tijdens bepaalde bijeenkomsten meepraten met de raad. Zo gaat de raad tijdens een Avond Samenleving graag met u in gesprek over het onderwerp van de betreffende avond. Bij een Opiniërende Raadsbijeenkomst kunt u inspreken over zowel dat u zelf inbrengt als een onderwerp dat al op de agenda staat.

Burgerinitiatief: laat de raad vergaderen over een onderwerp

Heeft u een idee of voorstel waarover u de raad wilt laten vergaderen? Dat kan. In zo’n geval kunt u verzoek indienen voor een burgerinitiatief. Daarmee zet u een onderwerp op de agenda van de raadsvergadering.

Referendum

Behalve een burgerinitiatief kunt u ook een referendum aanvragen.